معرفی کالاهای دیجیتال

بررسی و انتخاب کالای دیجیتال

معرفی کالاهای دیجیتال

بررسی و انتخاب کالای دیجیتال

Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM

Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM

 

 

Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM

گوشی موبایل مایکروسافت مدل Lumia 950 XL دو سیم کارت


معرفی اجمالی محصول

Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM


بعد از اپل و گوگل، حالا نوبت به مایکروسافت رسیده تا از جدید‌ترین محصولات خود رونمایی کند. گوشی «مایکروسافت لومیا 950 ایکس‌ال» (Microsoft Lumia 950XL) به‌عنوان یکی از گوشی‌های مایکروسافت در سال 2015 معرفی شد. عرضه این گوشی با جدید نسخه‌ی سیستم‌عامل مایکروسافت، امکان ثبت تصاویر و ویدیو‌هایی کم‌نظیر، سخت‌افزاری قدرتمند برای هر آنچه در سردارید و نمایشگر بزرگ و باکیفیت مواردی هستند که مایکروسافت بابت آن‌ها به جدید‌ترین لومیای خود می‌بالد. 

سیستم‌عاملی که می‌تواند در نمایشگر‌هایی با اندازه‌های مختلف با تغییر حالت و طرز نمایش خود کا‌رآیی ویژه‌ای داشته باشد و علاوه بر اینکه امور موبایلی شما را پشتیبانی می‌کند، بتواند امور مربوط به کامپیوتر‌ شخصی‌تان را هم در نمایشگرهای بزرگ‌تر به عهده بگیرد. همچنین با بالاترین باز‌ده ممکن، نهایت کارآیی و زیبایی را برای شما به ارمغان آورد. البته باید گفت این سیستم‌عامل امکانات بیشتری را در مقایسه با نسخه‌های قبلی‌اش در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. 

مایکروسافت سعی کرده تا از لومیا 950XL یک شاهکار بسازد. استفاده از دوربین اصلی 20 مگاپیکسلی همراه با فلشی از نوع LED با نور سه رنگ و همچنین دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی می‌تواند نشان‌دهنده‌ی این موضوع باشد. در کنار این دوربین استفاده از یکی از تراشه‌ای تراز اول دنیا یعنی اسنپ‌دراگون 810 شرکت کوالکام همراه با 3 گیگابایت رم جای هیچ‌گونه نگرانی از لحاظ سخت‌افزاری برای کاربران گوشی باقی نمی‌گذارد. مایکروسافت در کنار این تراشه، 32 گیگابایت حافظه‌ی داخلی قرار داده؛ البته امکان افزایش آن تا 200 گیگابایت دیگر توسط کارت‌ حافظه‌ی جانبی برای کاربران لومیا 950XL فراهم‌شده است. مثل سایر گوشی‌های مایکروسافت، امکان استفاده از Wi-Fi، بلوتوث، رادیو و NFC در این گوشی هم وجود دارد. از طرفی مجهز شدن این گوشی به USB Type C تضمین می‌کند که لومیا 950XL می‌تواند با همین یک پورت از عهده‌ی هر کاری از شارژ شدن گرفته تا Continuum برآید. این گوشی در دو مدل دو و تک سیم‌کارت با پشتیبانی از شبکه‌ی 4G روانه‌ی بازار شده است. 

استفاده از پنل‌های کم‌مصرف اولد سامسونگ به مایکروسافت هم سرایت کرد.با استفاده از این پنل‌ها لومیا 950XL علاوه بر داشتن نمایشگری بزرگ می‌تواند مصرف انرژی را هم کنترل می‌کند. برای لومیا 950XL نمایشگری 5.7 اینچی که رزولوشن 2560 در 1440 پیکسل دارد در نظر گرفته شده است. این نمایشگر از فناوری امولد استفاده می‌کند و می‌تواند تراکم 518 پیکسل بر اینچ را به تصویر بکشد. همچنین باتری 3340 میلی‌آمپری که به کمک شارژر پرقدرت این گوشی بسیار سریع شارژ می‌شود، بازده خوبی با توجه به نمایشگر و تراشه‌ی گوشی دارد. 

از دیگر مشخصات این گوشی می‌توان به ضخامت 8.1 میلی‌متری و وزن 165 گرمی‌اش اشاره کرد. اما مایکروسافت همچنان اعتقادی به استفاده از فلز در ساخت گوشی ندارد و قاب پشتی گوشی را هم قابل باز شدن می‌سازد. 

فبلت غول‌پیکر مایکروسافت نه‌تنها با سیستم‌عامل ویندوز10 روانه بازار شده بلکه به نمایشگر با رزولوشن quadHD و اندازه‌ی 5.7 اینچ، تراشه‌ی قدرتمند اسنپ‌دراگون 810 و 3 گیگابایت رم، همچنین دوربین‌ اصلی 20 مگاپیکسلی و سلفی 5 مگاپیکسلی مجهز شده تا در کنار باتری 3440 میلی‌آمپر ساعتی و طراحی زیبا و چشم‌نوازش حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. 


مشخصات فنی    Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM

مشخصات کلی

تعداد سیم کارت

یک سیم کارته

قطع سیم کارت

سایز نانو (8.8 × 12.3 میلی‌متر)

ابعاد

8.1 × 78.4 × 151.9 میلی‌متر

وزن

165 گرم

ساختار بدنه

پلی‌کربنات

پردازنده

تراشه

Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 Chipset

پردازنده ‌ی مرکزی

Quad-core Cortex-A53 + Quad-core Cortex-A57

نوع پردازنده

64 بیت

فرکانس پردازنده ‌ی مرکزی

1.5 و 2.0 گیگاهرتز

پردازنده ‌ی گرافیکی

Adreno 430

حافظه

حافظه داخلی

32 گیگابایت

مقدار  RAM

3 گیگابایت

پشتیبانی از کارت حافظه جانبی

microSD

قابلیت نصب کارت حافظه

دارد

حداکثر ظرفیت کارت حافظه

200 گیگابایت

صفحه نمایش

صفحه نمایش رنگی

دارد

صفحه نمایش لمسی

دارد

نوع

OLED

فن‌آوری

AMOLED

اندازه

5.7 اینچ

رزولوشن

2560 × 1440 | QuadHD

تراکم پیکسلی

518 پیکسل بر هر اینچ

تعداد رنگ

16 میلیون رنگ

محافظت

Corning Gorilla Glass 4

سایر قابلیت‌ها

قابلیت دریافت تا 10 لمس همزمان

مجهز به فن‌آوری ClearBlack Display برای خوانایی بهتر در مقابل نور خورشید

ارتباطات

شبکه های ارتباطی

4G , 3G , 2G

شبکه 2G

GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

هر دو سیم کارت

شبکه 3G

HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100

توضیحات 3G

HSPA با سرعت دانلود 42.2 مگابیت بر ثانیه و آپلود 5.76 مگابیت بر ثانیه

شبکه 4G

LTE band 1|2100, 3|1800, 5|850, 7|2600, 8|900, 20|800

LTE از نوع Cat9 با سرعت دانلود 450 مگابیت بر ثانیه و آپلود 50 مگابیت بر ثانیه

فن‌آوری‌های ارتباطی

EDGE , GPRS , NFC , Wi-Fi , بلوتوث , رادیو

Wi-Fi

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac

Dual-band , Hotspot

بلوتوث

نسخه‌ 4.1

 A2DP

فن‌آوری مکان‌یابی

A- GPS , Beidou|BDS , GLONASS

درگاه ارتباطی

USB Type-C

دوربین

دوربین

دارد

رزولوشن عکس

20 مگاپیکسل

فوکوس اتوماتیک

دارد

فلش

Triple-LED RGB Flash

فیلمبرداری

رزولوشن 2160 × 3840 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (2160p@30FPS)

سایر قابلیت‌های دوربین

مجهز به لنز‌ Carl Zeiss

مجهز به لرزشگیر اپتیکال تصویر (Optical Image Stabilization)

سایز سنسور 1/2.4 اینچ (''Sensor Size 1/2.4)

ثبت تصاویر با پیکسلهایی به سایز 1.12 میکرومتر (1.12µm Pixel Size)

دارای فن‌آوری پردازش بهتر تصویر (PureView Technology)

قابلیت فیلم‌برداری با هر دو دوربین به‌صورت هم‌زمان (Dual Capture)

قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی عکس‌ها و فیلم‌ها (Geo-Tagging)

قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus )

قابلیت تشخیص چهره ( Face Detection )

قابلیت عکاسی پانوراما ( Panorama )

قابلیت عکاسی HDR

مجهز به لرزشگیر اپتیکال هنگام فیلمبرداری (Optical Stabilization)

قابلیت فیلمبردارای با صدای استریو

دوربین سلفی

دارای سنسور با رزولوشن 5 مگاپیکسل

فیلمبرداری با رزولوشن 1920 × 1080 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (1080p@30FPS)

صدا

جک 3.5 میلی‌متری صدا

دارد

بلندگو

دارد

امکانات نرم افزاری

سیستم عامل

Microsoft Windows

نسخه سیستم عامل

10

پشتیبانی از زبان فارسی

دارد

منوی فارسی

دارد

قابلیت‌های نرم‌افزاری

MMS , ایمیل , برنامه ویرایش عکس , قابلیت استفاده از سرویس شبکه‌های اجتماعی , قابلیت نمایش اسناد مایکروسافت آفیس , قابلیت نمایش فایل‌های متنی PDF , مرورگر HTML5

دفترچه تلفن

با امکان افزودن مخاطب به تعداد بی‌نهایت

موسیقی

+eAAC , MP3 , WAV

ویدیو

H.265 , MP4

ضبط صدا

دارد

سایر مشخصات

حسگر ها

روشنایی (Light) , ژیروسکوپ (Gyro) , شتاب‌سنج ( Accelerometer ) , فشارسنج ( Barometer ) , قطب‌نما (Compass) , مانیتورکننده وضعیت حسگر ها (SensorCore) , مجاورت ( Proximity )

باتری قابل تعویض

دارد

مشخصات باتری

باتری از نوع لیتیوم-یون با ظرفیت 3340 میلی‌آمپر ساعت

میزان شارژ آماده به کار

288 ساعت

میزان شارژ مکالمه

19 ساعت

سایر قابلیت‌ها

قابلیت شارژ سریع (Quick Charge)

قابلیت شارژ به‌صورت بی‌سیم (Wireless Charging) در برخی از مدل‌ها

قابلیت حذف صدا‌های مزاحم هنگام مکالمه با استفاده از میکروفون دوم (Active Noise Cancellation With Dedicated Mic)

15 گیگابایت فضای ابری رایگان وان‌درایو (OneDrive Cloud Storage)

مجهز به سیستم خنک کننده‌ی مایع

مجهز به حسگر شناسایی عنبیه چشم

اقلام همراه گوشی

باتری , دفترچه‌ راهنما , شارژر , هندزفری , کابل USB

www.mtlc.blogsky.com

 

 نقد و بررسی تخصصی

Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM

 


فرق گذاشتن بین گوشی‌های شرکت مایکروسافت همیشه به‌علت یکسان بودنشان مشکل به‌نظر می‌رسد. اما این بار موضوع متفاوت است و با محصولی رو‌به‌رو هستیم که مرز‌های مایکروسافت به‌دور کشیده بود را شکسته و به‌عنوان محصولی منحصر‌به‌فرد و یکه‌تاز روانه‌ی بازار شده است. غول جدید مایکروسافت «لومیا 950 ایکس‌ال» (Lumia 950XL) در دو مدل تک و دو سیم‌کارت با پشتیبانی از شبکه‌ی 4G، با نمایشگر بزرگ و کم‌مصرف، سخت‌افزاری که از پس هر‌کاری برمی‌آید، طراحی زیبا و جذاب و از همه مهم‌تر سیستم‌عاملی که می‌تواند شما را در راه انجام هرگونه عملیاتی همراهی کند؛ معرفی شد. مایکروسافت با تولید این گوشی می‌خواهد ثابت کند ‌تنها در تولید محصولات نرم‌افزاری تبحر ندارد؛ بلکه می‌تواند گوشی‌های پرطرف‌دار و محبوبی هم تولید کند.



صفحه نمایش

کم‌مصرف، بزرگ، باکیفیت، شفاف و کم‌نظیر صفت‌هایی هستند که می‌توان در مورد نمایشگر 5.7 اینچی لومیا 950XL روی کاغذ نوشت. در یک کلام این نمایشگر جای هیچ‌گونه ایرادی را باقی نگذاشته است. رنگ‌ها غلظت مناسبی دارند، همچنین شفافیت و روشنایی نمایشگر هم کافی به‌نظر می‌رسد. مایکروسافت برای لومیا 950XL مرز‌هایش را کنار گذاشته است و نمایشگری با رزولوشن عالی 2560 در 1440 و تراکم 518 پیکسل بر اینچ را درنظر گرفته است. این نمایشگر با نسخه‌ی چهارم از محافظ‌های گوریلا گلس پوشانده شده تا در اثر عوامل خارجی، گزندی به آن وارد نشود. در این گوشی هم طبق روام فبلت‌های دیگر، هفتاد و پنج درصد پنل جلویی در اختیار نمایشگر قرار گرفته است تا ابعاد گوشی آن‌قدها هم بزرگ نشود.

در مجموع باید گفت مایکروسافت تمام تلاش خود را برای تولید نمایشگری مناسب برای بازی، وب‌گردی و به‌خصوص انجام امور روزانه انجام داده و جای هیچ‌گونه ایرادی را باقی نگذاشته است.

در بخش تنظیمات نمایشگر ویندوز 10 هم مواردی مثل سایز فونت‌ها، تنظیمات نور نمایشگر و مدت زمان خاموش شدن نمایشگر به‌چشم می‌خورند. البته تنظیماتی منحصربه‌فرد مثل اتصال به نمایشگر بی‌سیم دیگری هم وجود دارد. بر خلاف ویندوز 8.1 این بار از دو بار تپ می‌توانید برای خاموش کردن نمایشگر استفاده کنید.

در مجموع و با درنظر گرفتن همه موارد مثبت در مورد این نمایشگر می‌توان گفت، نمایشگر لومیا 950XL در بین گوشی‌های مایکروسافتی و نوکیا بهترین جایگاه را دارد و می‌تواند رقابت خوبی را با نمایشگر‌ گوشی‌‌های سری نوت به‌خصوص نوت 5 یا حتی ال‌جی G4 داشته باشد.



سخت‌افزار

امروزه استفاده از تراشه‌ی 64 بیتی و قدرتمند اسنپ‌دراگون 810 در گوشی‌های اندرویدی به امری معمولی تبدیل شده است. آن‌قدر معمولی که این تراشه روی تقریبا 30 گوشی اندرویدی مورد استفاده قرار گرفته است. اما از جایی که سیستم‌عامل تولیدی شرکت مایکروسافت از نهایت بازدهی پردازنده استفاده می‌کند تاکنون به جز چند مورد استفاده از تراشه‌های قدرتمند را در دستور کارش نداشت. اما لومیا 950XL در این مورد هم مرز‌ها را شکسته است و فعلا تنها گوشی مایکروسافت است که از این تراشه‌ که دو پردازنده‌ی اصلی 4 هسته‌ای دارد، استفاده می‌کند. همچنین مجددا برای اولین بار در تاریخ گوشی‌ها ویندوزی در کنار لومیا 950 از سه گیگابایت رم برای 950XL استفاده شده تا کاربر احساس کند، دستگاهی  که در دست دارد از عهده‌ی هر کاری برمی‌آید. البته پر بی‌راه هم نیست، اگر بگوییم عملیاتی وجود ندارد که لومیا 950XL از پسش برنیاید.

این مجموعه‌ی سخت‌افزاری در آزمون AnTuTu مخصوص ویندوز نمره‌ی عالی 28437 را کسب کرد. این نمره بالاتر از نمره‌ی هر دستگاه ویندوزی دیگری که تا‌کنون ساخته شدهقرار دارد.

اگر 32 گیگابایت حافظه‌ی داخلی به نظرتان کم است، می‌توانید با کارت حافظه‌ی جانبی تا 200 گیگابایت دیگر هم به آن اضافه کنید. همچنین در نسخه‌ی دو سیم‌کارت هم می‌توانید علاوه بر کارت حافظه‌ی جانبی از دو سیم‌کارت به‌صورت هم‌زمان بهره ببرید. علاوه بر اینکه این گوشی از شبکه‌ی 4G پشتیبانی می‌کند؛ امکان استفاده از Wi-Fi، بلوتوث و NFC هم برای کاربر فراهم شده است. حتی می‌توانید در اوقات فراعت از گوشی دادن به رادیوی FM با لومیا 950XL لذت ببرید، موردی که در 950 کوچکتر امکانش وجود ندارد.


شاید نگرش مایکروسافت به صورت کلی در مورد ساخت گوشی تغییر کرده باشد، اما حتی در بخش پورت شاهد تغییر هستیم. استفاده از پورت USB Type C علاوه‌بر اینکه کمک می‌کند روند و سرعت انتقال اطلاعات بهینه شود، باعث می‌شود تا گوشی با شارژر خارق‌العاده‌اش در چشم برهم زدنی شارژ شود. باتری 3340 میلی‌آمپری گوشی می‌تواند تا 2 روز و نیم استفاده معمولی از گوشی دوام بیاورد که برای کاربرانی که عمر باتری برایشان مهم است، عالی به‌نظر می‌رسد.



سیستم‌عامل

با ادای احترام به طرف‌داران اندروید و iOS باید گفت اکنون رقیب جدی‌تری به نام ویندوز 10 دارند. ویندوز 10 با یکپارچه شدنش بین تمام دستگاه‌هایی مثل کامپیوتر‌های شخصی، تبلت‌ها و حالا گوشی‌های تلفن‌همراه پیشرفت قابل‌توجهی کرده است. از عوض شدن شکل و شمایل کاشی‌ها گرفته تا طرز باز و بسته شدن منو‌ها. حالت نمایش کلی کاشی‌ها دچار تغییر شده‌ اما اندازه‌ها همان‌هایی هستند که قبلا در ویندوز 8.1 دیده بودیم. افکت‌ها و انیمیشن‌ها تغییر کرده‌اند و بسیار جذاب‌تر از گذشته شده‌اند، جوری که دوست دارید با منوی استارتان بازی کنید. بخش «اعلان‌ها» (Notifications) هم تغییر کرده و حالا می‌توانید امکانات ارتباطی گوشی را سریع‌تر کنترل کنید و با نگه داشتن انگشت روی هر کدام مستقیم به تنظیمات آن بخش وارد شوید.

باید اعتراف کرد ویندوز 10 تغییرات زیادی در مقایسه با نسخه‌ی 8.1‌اش داشته و می‌توان گفت بسیاری از این تغییرات در جهت بهبود کارآیی بوده‌اند و دردسر جدیدی برای کاربر به‌وجود نیامده است.

حالا می‌توانید در صفحه‌ی برنامه‌ها اندازه‌ی آیکون‌ها و نوشته‌ها را کنترل کنید و در صورت دلخواه تغییر دهید. این صفحه از حالت سیاه و سفید خارج شده و رنگ‌ها در آن به یکی از عوامل زیبایی تبدیل شده‌اند. حالا در این صفحه می‌توانید، برنامه‌هایی که جدیدا نصب کرده‌اید را در ابتدای تمامی برنامه‌ها ببینید؛ در انتها هم جستجو در فروشگاه برای یافتن سایر برنامه‌ها اضافه شده است. بخش تنظیمات هم تغییرات کلی داشته، این تنظیمات به سبک ویندوز 10، جمع‌و‌جور و بهینه‌تر طراحی شده تا اگر دنبال مورد خاصی هستید بتوانید آن را راحت‌تر پیدا کنید، البته می‌توانید با استفاده از  جستجو در بالای لیست به‌راحتی هر موردی را پیدا کنید.

تا اینجا فقط تغییرات ظاهری بیان شدند. اما بزرگ‌ترین شاهکار را می‌تواند در بخش بازکردن قفل گوشی دانست. استفاده از اسکنر عنبیه در نوع خود جالب و منحصربه‌فرد به‌نظر می‌رسد. برای گشودن گوشی با اسکنر عنبیه ابتدا گوشی برای چند ثانیه شما را شناسایی می‌کند و بعد برای باز کردن قفل گوشی کافی است فقط نمایشگر را روشن کنید و به آن نگاه کنید. در این حالت یک LED قرمز در بالای گوشی برای تشخیص چشمان شما روشن می‌شود. دقت این روش در حد صد در صد است؛ اما سرعت آن بسیار کم است تا حدی که گاهی ترجیح می‌دهید از پین‌کد برای باز کردن قفل گوشی استفاده کنید. جالب است بدانید این روش بازکردن قفل در تاریکی مطلق هم عملکرد دقیقی دارد و گوشی می‌تواند در تاریکی مطلق هم چشمان شما را اسکن کند و در صورت مطابقت با نمونه‌ی اولیه قفل گوشی را باز کند. برای استفاده از این قابلیت باید حتما گوشی را به صورت کامل جلوی صورتتان نگه دارید و اگر کوچک‌ترین زاویه‌ای به گوشی یا صورتتان بدهید، لومیا 950XL شما را نخواهد شناخت. این مورد تنها ضعف این فناوری جدید مایکروسافت محسوب می‌شود.



دوربین

سیر صعودی سخت‌افزار و سیستم‌عامل در لومیا 950XL سرعت زیادی داشته است. اما برای بخش دوربین همچنان سنتی عمل شده و از همان سنسور‌‌های شرکت آلمانی «کارل زایس» (Carl Ziess) بهره برده شده است. مایکروسافت می‌توانست مثل بخش نمایشگر که از بهترین پنل‌های شرکت سامسونگ بهره برده، برای دوربین هم عملیاتی مشابه انجام می‌داد و از سنسور‌های سونی استفاده می‌کرد. برای لومیا 950XL سنسوری 20 مگاپیکسلی با دریچه‌ی دیافراگم f/1.9 انتخاب شده است. مشخص نیست چرا مایکروسافت فلشی با نور سه‌گانه را با این دوربین همراه کرده است؛ شاید این مورد برای پوشش ضعف دوربین در ثبت تصاویر مناسب از محیط‌هایی با نور کم، تدارک دیده شده باشد. این دوربین به پنجمین نسل از فناوری «لرزشگیر اپتیکال تصویر» (OIS) مجهز شده تا لرزش‌ دست‌های شما هم نتوانند جلوی ثبت تصاویر مطلوب را بگیرند.

رابط کاربری دوربین ساده طراحی شده، کلید‌های مجازی عکاسی و فیلم‌برداری در کنار هم قرار دارند و با انتخاب هر کدام، رابط‌کاربری برای انجام عکاسی یا فیلم‌برداری تغییر می‌کند. در رابط‌کاربری با کشیدن کلید‌های مجازی عکاسی یا فیلم‌برداری به سمت چپ تنظیمات دستی بیشتری در اختیارتان قرار می‌گیرد. این تنظیمات از مقدار تراز سفیدی گرفته تا فوکوس دستی را شامل می‌شوند و انتخاب‌های زیادی را پیش‌روی کاربر قرار می‌دهند. همچنین برای دوربین حالت‌هایی مثل «ثبت غنی» (Rich capture) و «تصاویر زنده» (Living Images) در نظر گرفته شده است. این قابلیت‌ها کمک می‌کنند تا تصاویر جذاب‌تر و بعضا جالب‌تری ثبت کنید. 


متاسفانه تصاویر ثبت شده با این دوربین ارتباط مستقیم با نور دارند. نور مناسب مساوی با تصاویر کم‌نظیر است. اما اگر نور کافی در محیط ندارید، اصلا روی تصاویر دوربین حساب باز نکنید. بافت نویز شدیدی در تصاویری که نور کافی ندارند به‌وجود می‌آید و این مورد بسیار آزاردهنده است. اما تصاویر گرفته شده در هر شرایطی رنگ‌پریدگی ندارند و کاملا مطلوب ثبت می‌شوند.

این دوربین می‌تواند ویدیو‌هایی با رزولوشن 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند. این نهایت رزولوشن لومیا 950XL است؛ اما نهایت تعداد فریم‌ نیست، لومیا 950XL می‌تواند ویدیو‌هایی با رزولوشن fullHD و سرعت 60 فریم بر ثانیه هم ضبط کند. ویدیوهایی که توسط این دوربین ضبط می‌شوند، افت فریم ندارند و از پایداری و کیفیت بسیار مطلوبی برخوردارند.


دوربین سلفی لومیا 950XL هم سنسوری 5 مگاپیکسلی و دریچه‌ دیافراگم f/2.4 دارد که باعث ثبت تصاویر سلفی مطلوبی می‌شوند. رابط کاربری دقیقا شبیه دوربین اصلی است و مورد جدیدی در آن دیده نمی‌شود.

رنگ‌ها در تصاویر این دوربین کمی سردتر از چیزی هستند که در واقعیت با آن روبرو هستیم. همچنین این دوربین می‌تواند با رزولوشن عجیب 2208 در 1242 و با سرعت 30 فریم بر ثانیه اقدام به ضبط ویدیو کند.



طراحی و ساخت

پیشرفت تراشه، پیشرفت دوربین، پیشرفت باتری و پیشرفت در نمایشگر و فناوری‌های ارتباطی در همان قاب پلاستیکی قدیمی !!!

مایکروسافت برخلاف سایر شرکت‌ها هنوز ترجیح می‌دهد از پلاستیک و قابی که قابلیت باز شدن دارد، استفاده کند. این طرز فکر شاید به نوعی توهین به طرف‌دارانش محسوب شود.

به جرات می‌توان گفت ضعیف‌ترین بخش در تولید لومیا 950XL، طراحی و ساخت آن است. پلاستیکی بی کیفیت و مات برای ساخت قاب پشتی استفاده شده که استعداد بالایی در جذب خط‌و‌خش دارد. اما اثر انگشت و عرق را جذب نمی‌کند. این قاب مثل اکثر لومیا‌های گذشته قابلیت باز شدن دارد تا بتوانید باتری گوشی را تعویض کنید. دوربین هم فضای زیادی به خود اختصاص دادهاست. دوربین در دایره‌ای بزرگ‌تر از آن‌ چیزی که باید باشد جاسازی شده که طراحی کلی قاب پشتی را تحت تاثیر قرار داده است. این دایره‌ی بزرگ در حدود دو میلی‌متر از قاب پشتی گوشی بیرون زده است. یعنی دو میلی‌متر به ضخامت 8 میلی‌متری گوشی اضافه کرده است و باعث شده بالا و پایین گوشی روی سطوح صاف ارتفاع متفاوتی داشته باشند. 

قاب جلویی گوشی در هر دو رنگ مشکی یا سفید به رنگ سیاه است. همچنین فاصله‌ نمایشگر تا لبه‌ها تا حد امکان کم شده‌اند. اما باز هم در مقایسه با گوشی‌های اندرویدی حال و حاضر بازار این فاصله‌های خیلی زیاد هستند.

طراحی قاب جلویی ساده است. دوربین سلفی در آخرین نقطه‌ی گوشه‌ی سمت راست و بالای گوشی قرار گرفته و حسگر عنبیه هم تا روشن نشود مکانش قابل تشخیص دادن نیست. برند Microsoft بین فاصله‌ نمایشگر تا لبه‌ی بالایی قرار گرفته است. حفره‌ای تقریبا بزرگ روی قاب جلویی و در فاصله‌ی بین نمایشگر تا لبه‌ی پایینی برای میکروفون اصلی به‌وجود آمده که بسیار جلب توجه می‌کند، آن هم جلب توجهی از نوع آزاردهنده.



جمع‌بندی

اگر طرفدار مایکروسافت هستید، چشمانتان را روی طراحی نه‌چندان جالب این گوشی در عوض نمایشگر 5.7 اینچی با تراکم 518 پیکسل بر اینچی‌اش با پنل اولد، تراشه‌ی قدرتمند اسنپ‌دراگون 810 همراه با سه گیگابایت رم، دوربین اصلی 20 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی‌اش، ببندید. اگر هم طرفدار گوشی‌های مایکروسافت نیستند می‌توانید برای خرید این گوشی خود را به سیستم‌عامل عالی ویندوز 10، قابلیت Continuum، حسگر عنبیه و USB Type C دلگرم کنید. اما با تمام این موارد و قابلیت‌های عالی باز هم با توجه به بازه‌ی قیمتی بالای لومیا 950XL، نمی‌توان طراحی و جنس پلاستیکی‌اش را نادیده گرفت.